Bemutatkozás

Miért érdemes velem tartanod?

Harmath Veronika idegenvezető és olasztanár-tolmács vagyok. Több éve észak-Olaszországban élek, a Garda-tó környékén. Ez a vidék megannyi szépséget tartogat történelmi és kulturális öröksége, és csodás mediterrán természeti környezet miatt. Központi fekvéséből adódóan itt alakultak ki azok a városok, amelyek Itália történelmében meghatározóak voltak. 

Városnéző sétáimmal olyan legendás helyekre viszlek, mint a Veronai Aréna, amely a 4. legnagyobb olasz római kori amfiteátrum vagy Mantova 500 termes Hercegi Palotája, Brescia 11 ezer(!) tárgyat kiállító Múzeuma, Cremona Európában legmagasabb középkori tornya ahová 500 lépcsőn lehet feljutni, Bergamo több, mint 6 km hosszú megmaradt városfala, hogy csak pár példát említsek a látnivalókból.

Harmath_Veronika_olasz

"A tudása karöltve jár a kedves személyiségével."

"Veronikával ajánlásra ismerkedtünk meg 2019-ben. Abban az évben ősszel el is látogattunk a Garda-tóhoz, ahol 4 remek napot töltöttünk el együtt. Mivel a hölgy maximalista, minden napból igyekezett a legtöbbet kihozni. Annyi információt kaptunk az országról, a történelméről, a kultúrájáról, és olyan gyönyörű a vidék, hogy azonnal beleestünk. És Veronika is lenyűgözött bennünket. A tudása karban öltve jár kedves személyiségével. És ez elég volt arra, hogy újra menjünk. És majd újra és újra és újra."
Dimák Ottilia

Különleges élmények

Hogy minél aktívabb módon fogadjuk be az itt található csodákat, ezért gyalogos és kerékpáros túrákat, hajós kirándulásokat és kóstolóval egybekötött élmény-programokat szervezek. Sokaknak az is élmény ha kisvonattal “robogunk” a látnivalók felé vagy üveglifttel, siklóval emelkedünk a város fölé a panorámát megcsodálni. A Karnevál idején előfordul, hogy jelmezbe öltözve tartok városnézést. 🙂 

A programokat lehet személyre szabottan is kérni, vagy csatlakozni a már meghirdetettekhez. 

Célom az, hogy mindenki különleges élményekkel gazdagon térjen haza az itt töltött idő után.

Tapasztalatok

Nagyon szeretem a munkámban azt, hogy mindig új emberekkel találkozok, akik nyitottak és befogadók arra, amit át szeretnék adni. Idegenvezetőnek lenni óriási feladat és véget nem érő örök fejlődésre ad lehetőséget. Szeretek mindig új emberekkel találkozni, akikkel értékes időt töltünk együtt. Minden program számomra is új kaland, kihívás, tapasztalat. Remélem sikerül minél többeknek új élménnyel gazdagítanom a kirándulását, utazását.

Köszönöm a bizalmat azoknak, akik eddig megkerestek és velem jöttek városnézésre, idegenvezetésre vagy a természet felfedezésére. Azoknak pedig elmondhatatlanul hálás vagyok, akik már visszajárnak és újból rámbízzák magukat az újabb érdekességekre, információkra kíváncsian. Ők valóban igazolják azt, hogy érdemes ide visszajönni, hiszen minden egyes kis város megannyi meglepetést tartogat.