Szolgáltatások

Miben számíthatsz rám?

Ha olasz nyelvet szeretnél tanulni, vagy tolmácsra van szükséged, írj üzenetet. Szívesen vállalok tolmács felkéréseket, gyárlátogatást és üzleti tárgyalást is szoktam bonyolítani. Olasz nyelvórákat ha időm engedi online tartok.

Idegenvezetőként szívesen segítek egy több napos út programjának összeállításában, hol érdemes megszállni, parkolni, mit és mikor érdemes megnézni, bicklit bérelni, hajójegyet, múzeumi belépőket megvenni, időpontokat foglalni.

Városnézések

Ha észak-Itáliában jársz, válogathatsz a sok Unesco Világörökségekhez tartozó történelmi városok között. 2023-ban Európa kulturális fővárosai között Bergamo és Brescia is ott vannak Veszprém mellett, a sok program miatt is érdemes őket felkeresni! Bővebbet az uticélok menüpontban találsz a lehetőségekről.

Kirandulas_Tremosine
Kirándulások

Túráimat úgy állítottam össze, hogy a leglátványosabb pontokat érintse, amelyekből nincs hiány ezen a vidéken. A legszebb panorámával bíró sziklákat, szurdokokat és vízeséseket megpróbálom mindenki számára elérhetővé tenni. Azokhoz a túrákhoz, ahol különleges felszerelés kell, mint például a Ponale-úton, arról én gondoskodom és extra biztosítást is nyújtok, ami a részvételi díjban benne van. (fejvédő sisak)

Hajozas_sirmione
Hajós programok, biciklitúrák

Szeretnéd kipróbálni, milyen római kori romokat a víz felől csodálni, vagy olyan partokat látni, amelyeket a szárazföld felől nem lehet, akkor gyere el egy egyszerű félsziget kerülő motoros hajókázásra, vagy egy hosszabb félnapos programra akár, amelyen még aperitívóval is megkínálunk. Esetleg romantikus alkat vagy és szívesen néznél hajóról naplementét egy pohár gyöngyöző prosecc-al a kezedben? Itt a helyed! Körbehajózhatjuk Peschiera csatornáit is az Unesco Világörökség falak között. Parkolási problémák miatt lemaradtál látványosságokról a Garda-tavon? Egész napos kirándulást szervezünk hajóval, ahol több ponton is kiszállunk városnézésre és élvezzük az autómentességet. Próbáld ki!

kostolok
Bor-sajt-, olívaolaj- és limoncello kóstolók

Hallottál már a parmezán sajtról? A polentáról? Tudtad, hogy a Garda-tó környéke Európában a legészakibb terület, ahol citromot és olajfát ültetnek, gondoznak? Megkóstolnál szívesen egy itteni citromból készült kézműves Limoncinót vagy rendkívül egészséges olívaolajunkat egy finom bruschettán? Parmezánhoz hasonló Grana Padano sajtunkon kívül finom szarvasgombás és sáfrányos hegyi sajtkülönlegességekkel várunk. Bortermő vidékeink Bardolino, Lugana, Chiaretto, Custoza és a híres Valpolicella borait kóstolhatod meg pincészeteinkben.

"Rengeteg látnivaló, amit magunktól nem tudtunk volna felfedezni."

Május végén volt szerencsénk kijutni végre a Garda-tóhoz, baráti társasággal. Nem tudom elégszer megköszönni Harmath Veronika rengeteg segítségét és a kint töltött három nap alatt, a minden igényünket kielégítő idegen vezetését. Tignaléban szálltunk meg, az ágyból rá lehetett látni a tóra. Voltunk citromházban, oliva préselő farmon, ahol kóstolót is kaptunk és vásárolni is lehetett. Megnéztük Sirmioneban a Scaligeri várat és a római kori romokat. Voltunk Malcesine-ben, felmentünk az 2218 m magas Monte Baldora üveg kabinos felvonóval. Borkóstolón vettünk részt, ahol bőséges kínálatot kaptunk a borokból, olivaolajból és a házi készítésű szalámiból és sajtból. Limone sul Garda, Riva del Garda, Desenzano, Salo….. Rengeteg sok szép látnivaló, eldugott templom, vár és egyéb történelmi látnivaló, amit magunktól nem tudtunk volna felfedezni.
Barna Antalné Gabi

Melyik programot válaszd?

Hm, valóban elég nagy a választék. Sokan fél napos vagy maximum egy hétvégés programnak gondolják a Garda-tavat, a nagyobb városokban pedig általában egy-egy napot töltenek el. Emiatt aztán bánatos szívvel állapítják meg, hogy még mennyi mindent szívesen megnéztek volna. Hagyj elég időt a látnivalókra, ez a lassú turizmus vidéke, kérd ki nyugodtan a tanácsomat, melyik helyre hogy érdemes eljutni és mennyi időt érdemes szánni. És természetesen gyere vissza többször is!

Mikor a legjobb ide utazni?

Egész évben, akár még januárban is! Igen, érdemes kihasználni a repülőjegy akciókat akár január- február környékén is. Budapest-Bergamo kevesebb, mint másfél óra és itt csodák várnak. A Garda-tónál nincs fagy, mediterrán mikroklíma van, ezért a téli szürkeség után a ragyogó napsütést visszaverő üde zöld pálmákkal, citromfákkal és kaktuszokkal teli tó környezete igazi orvosság lesz. Nem véletlenül a Habsburgok óta jól tudják ezt az osztrákok és a németek, akiknek ez az első számú üdülési célpontjuk.